Bieden op deze woning

Oosteinde 1, Roden

Omschrijving

Een eenmalige kans om te komen wonen in een schitterende en monumentale woonboerderij aan de rand van Roden. Deze indrukwekkende boerderij is gebouwd in 1925 en draagt de naam Waaienhof. Het geheel bestaat uit een karakteristiek voorhuis met daaraan gekoppeld een grote rietgedekte schuur die deels als woonruimte in gebruik is genomen, een multifunctionele schuurruimte, een rietgedekte bijschuur en een open garage met berging. Naast een royale tuin beschikt de Waaienhof over weiland waardoor de totale oppervlakte 20.591 m2 bedraagt. Voor de liefhebber is nog 33.602 m2 extra beschikbaar waardoor de totale perceeloppervlakte 54.193 m2 kan worden.
Uniek is de bouwkavel die zich achter de boerderij bevindt waarop een vrijstaande woning gerealiseerd kan worden.
Van deze woonboerderij is een eigen website beschikbaar.

INDELING:
Voorhuis
Begane grond: Centraal gesitueerde entree, een woonkamer van 45 m2 omringt door karakteristieke glas in lood raampartijen en met een sfeervolle open haard, een ruime woonkeuken met landelijke uitstraling die is voorzien van inbouwapparatuur en vloerverwarming. Aan de hal grenst een ruime (wijn)kelder en twee slaapkamers van resp. 16 m2 en 9 m2 met uitzicht over de tuin, een badkamer voorzien van een ligbad, wastafel en inloopdouche, bijkeuken.
1e Verdieping: Overloop, 3 slaapkamers met vaste kasten van 15 m2, 11 m2 en 8 m2 en voldoende bergruimte. De mogelijkheid bestaat om op deze etage meerdere (slaap)kamers te realiseren.

Achterhuis:
Vanuit de bijkeuken loopt u door naar het sfeervolle achterhuis waar voormalig de koestallen waren gevestigd. Via een ruime hal grenzend aan de stookruimte/washok komt u in de ruime tuinkamer van 76 m2 met karakteristieke gebinten. De tuinkamer beschikt over een authentiek keukenblok, een stijlvolle schouw en een schuifpui met toegang tot één van de gezellige terrassen. Naast de tuinkamer bevindt zich een stijlvol kantoor van 29 m2 met grote raampartijen en een prachtig uitzicht.

In het achterste gedeelte van de schuur is momenteel een showroom gevestigd die is opgesplitst in twee delen. Deze multifunctionele ruimte wordt middels een separate cv-ketel verwarmd en beschikt over een gezellige bar, een toilet en urinoir.
Via een vaste trap in de showroom is de ruime zolder bereikbaar.
Vanuit de showroom bereikt u via een hal de tweede schuur die momenteel in gebruik is als werkplaats. In de ruime schuur/hobbyruimte is ook een voormalige stookhok en een toilet. De showroom en werkplaats zijn uitstekend geschikt om te gebruiken als bijvoorbeeld kantoor en/of praktijkruimte.

BIJZONDERHEDEN:
Uitermate geschikt voor het houden van paarden en/of voor de combinatie wonen en werken.
Achter de boerderij ligt een bouwkavel met de mogelijkheid van het bouwen van een vrijstaande woning waarvan reeds een schetsontwerp beschikbaar is.
Op het perceel bevinden zich diverse opstallen zoals een open garage met berging van totaal 90 m2, een ruime overkapping en een schuur/berging.
Het betreft een Rijksmonument met een gunstige fiscale regeling voor de kosten van het onderhoud. Ook is het een optie om aanvraag in te dienen om het landgoed te rangschikken onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW) waarbij er diverse fiscale voordelen te behalen zijn.

KENMERKEN:
* Monumentale woonboerderij met bijgebouwen
* Bouwkavel voor een 2e vrijstaande woning
* Uniek perceel met weilanden totaal 20.591 m2
* Aankoop 33.602 m2 extra weiland mogelijk
* 5 Slaapkamers maar volop ruimte voor meer
* Gedeeltelijk vloerverwarming
* Prima onderhouden
* Uitstekende locatie
* Onderhoudskosten 80 % aftrekbaar
* Aanvraag rangschikking als landgoed mogelijk

Meer zien van deze unieke woonboerderij? Bekijk de eigen woningwebsite van het Oosteinde 1 en wellicht rijdt u straks via de grote oprijlaan naar uw eigen droomhuis.

Share